Jag har fått jobb!

Tarmsjukdom, Psykisk ohälsa, Emetofobi

Kan ni förstå vad ni precis läste i rubriken? Jag, JAG har fått ett jobb? Jag som har varit sjuk i hela mitt liv, jag som aldrig någonsin haft ett riktigt jobb, jag som har varit hemma i över nio år. JAG ska alltså jobba nu, det känns så overkligt att jag är anställd.

Egentligen så har jag arbetat sedan 1:a februari men jag har inte vågat säga det till någon, med risk för att jag skulle misslyckas och jag skulle behöva stå där och skämmas. Men nu, tre månader senare har jag skrivit på avtalet efter alla dessa veckors prövotid och jag är från 1:a maj anställd på 50%.

Jag antar att ni har en hel del frågor angående detta och hur jag helt plötsligt kan arbeta så nu ska jag berätta så att ni kanske förstår lite mer. Jag har hittat en arbetsgivare där jag kan styra mina tider själv och där jag kan arbeta hemma majoriteten av tiden. Om jag en dag har extrem ångest kan jag jobba hemifrån, om jag en dag har problem med magen kan jag arbeta hemifrån. Jag kan också styra tiderna så att jag kan arbeta den tid på dagen som jag mår som allra bäst, och allting är så himla fritt. Med andra ord så kan inte min ångest eller min mage sätta käppar i hjulen och arbetsgivare behöver inte sitta och betala ut sjuklön varje månad.


Min start på företaget har dock inte varit den bästa då började med urinvägsinfektion som sedan ledde till njurbäckeninflammation, blodförgiftning och inläggning. Efter det följde tarmsjukdomsskov och jag mådde verkligen så himla dåligt. Men hur förklarar en för sin chef att en är allvarligt sjuk första dagarna på ett nytt arbete? Det kändes så himla dåligt att ringa och tala om att jag inte kunde dyka upp på jobbet, det kändes hemskt att ligga inlagd på sjukhuset och veta att min framtid kunde hänga på att jag skötte jobbet. Trots min sjukdom lyckades jag dock att enbart pricka i 3 frånvarodagar, resterande dagar arbetade jag hemifrån trots 39 graders feber. Jag var fast besluten att klara det här jobbet för jag ville så gärna få en chans och nu sitter jag här. Är evigt tacksam för att mina chefer trodde på mig och gav mig en chans, nu ska jag klara av det här.

Tjänsten är framför allt som säljare men även lite administration och liknande. Den är på 50% vilket innebär att jag kommer vara fortsatt sjukskriven på resterande 50%. Med bidrag och lön blir inkomsten lägre/lika låg som nu så det är ingen ekonomisk vinning i arbetet men däremot är det en sån boost för självkänslan, att bidra och göra nytta. Framför allt är det så skönt för mig att komma hemifrån och faktiskt tillhöra ett sammanhang. Just nu kör vi 2 dagar i veckan på kontoret och 3 dagar hemifrån, men vissa veckor ser lite annorlunda ut. Denna vecka har jag kört 2 dagar på kontoret och 1 dag på nätverksträff och 2 dagar hemifrån, så ja.. det ser lite olika ut. Hur som helst; jag är SÅ taggad och så glad över detta!! Jag SKA klara det!!Gillar

Kommentarer