Distansförhållande med spyfobi

Emetofobi, Psykisk ohälsa

Som ni alla vet har denna fobi gett mig stora begränsningar i vardagen, en av dessa är att jag inte klarar av att sova med andra. Detta grundar sig i att jag är livrädd för att personen jag sover med ska bli magsjuk på natten, alternativt att jag blir det då min största rädsla är att jag ska kräkas när någon är med. På dagarna om jag är med någon hinner ju denna gå hem om den blir sjuk men om en för det första sover, och för det andra inte ens bor i samma stad och saknar körkort blir det svårt att hinna gå hem innan en kräks. Ja ni hör ju, helt klart problematiskt.

För mig har det därför varit av största prioritet att den jag dejtar ska bo inom gångavstånd ifrån mig, eller ja i alla fall i samma stad. När jag sedan träffade Robin så blev ju allt sådär självklart som det är på film; jag skulle vara med honom, punkt slut. Problemet är ju dock att vi inte bor i samma stad så att axla ett distansförhållande när en inte kan sova tillsammans är fan ett komplicerat pussel.

Hur som helst har vi klarat av denna sommar tack vare min helt fantastiska vän Natalie. Då hon inte har jobbat i Norrköping har hon inte bott i sin lägenhet, vilket därmed innebar att den stått tom. Tror ni inte att hon då ställer upp och lånar ut den till Robin gratis? Finner inga ord för hur snällt det är! Tack vare det har vi därför haft två månad ihop här när vi har kunnat ses nästintill varje dag och ja, det har varit underbart.

Sedan kom hösten vilket innebar att Natalies studier drog igång och då satt jag och Robin återigen i den komplicerade situationen med hur vi skulle kunna ses. Vi båda har dålig ekonomi så att pendla stup i kvarten endast över dagen var inget långsiktigt alternativ och att flytta är en stor och långdragen process. Då kom vi på den fenomenala idén att låna mina föräldrars hus när dem åker iväg till landstället och liknande. På deras tomt finns nämligen ett gästhus så då tänkte vi att om vi sover i gästboden så kan jag om jag blir magsjuk gå in i huset och vice versa.

Därför har vi nu tre helger i rad spenderat dem hos mina föräldrar och det har varit helt fantastiskt. Vi har gått långa promenader i höstsolen (och i regn för den delen också), plockat svamp, lagat mat, haft seriemarathon med tända ljus och allmänt myst in hösten. I vanliga fall avskyr jag ju hösten men dessa tre helger har jag verkligen njutit och det har bubblat i kroppen av lycka. Nu kommer dock mina föräldrar vara hemma ett bra tag så vi är tillbaka till verkligheten med problemen med distans. Det enda vi får göra är att kämpa på och hoppas att vi klarar att ha det såhär tills saker och ting går att ändra men är i alla fall evigt tacksam för så många fina dagar. Nu ska jag ut på promenad! Laters

#emetofobi #spyfobi #kräkfobi #psykiskohälsa #psynligt

Gillar

Kommentarer